Peerdevisschers

web0001.jpg
web0002.jpg
web0003b.jpg
web0004.jpg
web0005.jpg
web0006.jpg
web0007b.jpg
web0008.jpg
web0009.jpg
web0010.jpg
web0011.jpg
web0012.jpg
web0013.jpg
web0014.jpg
web0015.jpg
web0016b.jpg
web0017.jpg
web0018.jpg
Oostduinkerke, aan de Belgische Westkust, is de enige plaats ter wereld waar nog op garnaal gevist wordt met paarden. Maximaal twee uur voor, en één uur na laagwater, trekken de vissers met hun boerenpaarden doorheen de branding. Ze slepen een net voort, dat door twee zijdelingse planken wordt opengehouden. Vlotters houden het net drijvend en een ketting sleept over het zand, wat de garnalen doet opspringen… tot in het net. De beste periode om op garnaal te vissen is in het voor- en najaar (wegens een dan ideale temperatuur van het strandwater). Maar ook tijdens het hoogseizoen houden de “peerdevisschers” geregeld demonstraties, die veel volk lokken en zodoende een echte toeristische en folkloristische attractie worden.
Bovenstaande reeks werd in juli 2007 gemaakt. Om een ietwat authentieke uitstraling aan de foto’s te geven, werden de vele toeristen uit beeld gehouden.
Gebruikt materiaal: Nikon D70, 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX Zoom-Nikkor.
Nabewerking (op gecalibreerde monitor): nef-conversie, dramatiseren van luchten, lichte desaturatie en opscherping, plaatselijk doordrukken en tegenhouden (dodge & burn), vignettering indien toepasbaar
Advertenties

9 thoughts on “Peerdevisschers

 1. Pingback: Peerdevisschers (7) « s.goovy photography

 2. Jawel, prachtige reeks!! Een tijdsdocument én nog eens erg artistiek in beeld gebracht!
  Een tentoonstelling op zich waard! Proficiat!

 3. heel schoon, ik zou er eens mee gaan aankloppen bij de gemeente koksijde. Zo heb ik er een aantal jaren geleden 500stuks verkocht voor in hun archieven. Ze hebben wel een vaste gemeentefotograaf, maar een nee heb je en een ja kan je krijgen. Succes.

 4. Heel mooie reeks Steven,
  prachtige kleur, er straalt ook telkens een soort van rust uit de beelden, ondanks de toch fysiek zware arbeid.

 5. hallo
  ik ben de paardenvisser met de blauwe muts dank voor je interesse voor onze paardenvissers.
  en zeker een proficiat voor je gemaakte foto s. als je nog eens in oostduinkerke bent welkom in het estaminet de peerdevisscher waar de paardevisser met het witte paard de uitbater is. breng gerust uw foto mee, er is nu een foto tentoonstelling over de paardevissers maar wie weet kunnen we uw werk eens tentoonstellen.
  groetjes eddy

 6. mooie fotoreeks,ben er vorig jaar juli ook naar gaan kijken hopelijk blijft deze folklore in oostduinkerke bestaan.het cafetje van de paardevisser is ook een aanrader(vergeet niet naar het typische streekbiertje te vragen)

 7. @ Eddy d’Hulster: bedankt voor je fijne reactie. Meer dan waarschijnlijk geraak ik tijdens de paasvakantie nog wel eens tot daar. Ik zal zeker eens binnenspringen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: