ledeberg (ttv)

Ledeberg is een kluwen van straatjes, volgebouwd met kleine arbeiderswoningen. Hoewel sommige plekjes een ietwat mistroostige uitstraling hebben, is het een Gentse wijk die bruist van leven. Bovendien leven er verschillende bevolkingsgroepen, nationaliteiten en leeftijden samen in harmonie. Het Gentse stadsbestuur start binnenkort ook het vernieuwingsproject “Ledeberg leeft”: een intensieve verjongingskuur voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro.

Begin mei verkende ik enkele straatjes met mijn ttv-camera, een oude Kodak Duaflex II. TTV-fotografie ontdekte ik via de site van Steven Meert en het sprak me onmiddellijk aan. Het is een ietwat vreemd zicht om met een digitale camera foto’s te staan nemen doorheen een koker, maar je gaat de wereld echt op een andere manier bekijken. De smalle straatjes en het volkse karakter van Ledeberg, vormden in mijn ogen een uitermate geschikt thema voor ttv-opnames.

Advertenties

4 thoughts on “ledeberg (ttv)

  1. Zoals ik dus al zei, tot aan mijn 6de levensjaar woonde ik in Ledeberg. Awel…het is daar nog niet veel veranderd ;-) :-)
    Bijzonder leuke reeks, Steven!
    Mijn favoriet is de vierde op de voet gevolgd door de rest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: