10 jaar Philippe Herreweghe

Zaterdag vierde deFilharmonie 10 jaar Philippe Herreweghe als hoofddirigent. In het wereldje van de klassieke muziek zal Herreweghe bij het grote publiek vooral bekend staan als barokspecialist en bezieler van het Gentse Collegium Vocale. Het was ook voor mij een beetje een onwennig gezicht om hem voor een symfonisch orkest te zien staan. Als veelvuldig bekroond en hoog gerespecteerd musicus, heeft de man echter geen grote gebaren nodig om het beste uit zijn orkest te halen. Vermaarde solisten als Christophe Prégardien en Steven Isserlis bezorgden Herreweghe (die in 2000 de adellijke titel van ridder ontving) een waardige verjaardag bij deFilharmonie.

herreweghe_blog

Fotograferen voor deFilharmonie in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal is geen evidentie. Om het orkest en ook de toeschouwers niet te storen is jezelf ideaal opstellen hier onbegonnen werk. Geklik vanop de eerste rij levert je ongetwijfeld een dosis banbliksems op, aan de zijkanten van de zaal sta je te schuin (en zie je enkel ruggen) ofwel moet je een grote afstand overbruggen. Bovendien baadt de boel ook zelden in het best beschikbare licht. Gelukkig beschik ik sinds enkele dagen met de Nikkor AF-S 70-200 2.8 VR over absoluut topglas om dit werk aan te pakken… al moet ik toegeven dat ik nog wat oefening nodig heb om het beste eruit te halen.

Advertenties

3 thoughts on “10 jaar Philippe Herreweghe

  1. Heel sterke reeks. Zeker in dergelijke omstandigheden. Tot welke iso ga je want de ruis valt wonderwel goed mee?

    > Toen ben ik tot maximaal 1600 ISO geweest. Ruisonderdrukking op het toestel staat uit, ik doe het liever achteraf met Lightroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: