Winterkust (1)

deserted_001

Enkele weken geleden had ik op een doordeweekse vrijdag een dagje vrijaf genomen op het werk. Het plan was om nog eens echt op mezelf naar zee te trekken… en rustig te bekijken wat daar fotografisch te rapen viel. Ik had geluk, want de omstandigheden waren ideaal: striemende regenbuien (gelukkig alleen onderweg in de auto), heerlijke wolkenluchten, een beukende wind en onstuimige zee.

Ik mag dan al een uitgebreid archief hebben aan zee-foto’s, van Blankenberge had ik nog geen materiaal, dus besloot ik daar eens naartoe te trekken. In het hoogseizoen moet deze badstad zowat het summum van commercie zijn, die vrijdag was er – op een tiental dappere wandelaars na – geen mens te bespeuren op de zeedijk. Alle tavernes, tearooms en brasseries waren gesloten of wachtten vruchteloos op klanten, zomerse terrassen waren half onder het zand bedolven, links en rechts was een schutting omver gewaaid. Beetje spookstad, quoi. Maar ik voelde me meteen in mijn sas.

De volgende dagen enkele indrukken van een winterse dag aan onze kust, met in de hoofdrollen Blankenberge, Oostende… en uiteraard een stormachtige zee.

Advertenties

2 thoughts on “Winterkust (1)

  1. oei.. ik had precies hetzelfde idee… een kustplaats buiten het seizoen.
    maar de warmte van de kachel heeft me thuis gehouden. dapper dat je gegaan bent.
    dit is iig een mooie (natte) start van de serie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: