Ierland (4)

Eén van de meest bekende (en jammer genoeg ook meest toeristische) stukjes Ierland is het schiereiland Iveragh, met z’n “Ring of Kerry”. Deze rondweg langsheen de kustlijn wordt haast platgereden door volgeladen touringbussen, die meestal het parcours in tegenwijzerzin afrijden. De truc is het dus met de auto (of voor de sportlievelingen per fiets) in de andere richting te doen.

Jammer genoeg hadden we indertijd bijzonder slecht weer. Zowat de ganse noordkant (met prachtigen uitzichten op het schiereiland Dingle) was gehuld in mist en na verloop van tijd kregen we er nog striemende regenbuien bij. Van de hele rit heb ik dus enkel wat foto’s kunnen maken aan de zuidzijde, met weinig licht en onder dreigende wolkenhemels.

Ring of Kerry, omgeving Castlecove.

Advertenties

3 thoughts on “Ierland (4)

  1. Ik geniet van je Ierland-landschappen! Ik ben er een aantal jaren geleden ook vluchtig op bezoek geweest, machtige landschappen heb je daar, ook van Schotland was ik onder de indruk.

  2. Tja, Ierland…waarschijnlijk zal ik er niet vlug geraken met opgroeiende kinderen. Schotland behoort al eerder tot de mogelijkheden. Ook al een prachtig land voor landschapsfotografie. Intussen genieten we maar verder van uw Ierse ‘slechtweer’beelden. Pech voor jou dat het zonnetje niet af en toe even doorbrak, maar de sfeer komt hier bij dit beeld wel opperbest over. Mooi!

    > Beide liggen zo’n beetje in balans hé, qua “keltisch karakter”. Misschien een doorslaggevend argument voor wie moet kiezen: het sterke Britse pond maakt Schotland wel erg duur. Maar ja, wat is niet duur tegenwoordig :-(
    Wat het weer betreft: ik heb nog wel wat zonniger beelden liggen ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: