Herkenrode Festival (4)

Zoals beloofd nog een foto die genomen werd met een oude Tamron SP 1:8 500mm Tele Macro. Een fijn stukje spiegellens, die (mits manuele instellingen) nog perfect dienst kan doen op een digitale DSLR.

Met 500mm op een cropcamera kan je natuurlijk een fameuze afstand overbruggen. Op dit beeld kan je zien waar ik stond om bovenstaande opname te nemen.

Voor de nieuwsgierigen onder ons, ook aan plaatje van de bewuste Tamron ;-)

Advertenties

9 thoughts on “Herkenrode Festival (4)

 1. Ik heb ook een zwak voor “oude lenzen” en ben me volop aan het documenteren om me er verder in te verdiepen. Schitterend resultaat zeg met die Tamrom.

 2. Een heel knap resultaat! Ik had eigenlijk verwacht, dat de achtergrond volledig onherkenbaar zou zijn maar dat valt dus erg mee. Mooi.

 3. Die lens presteert zo te zein nog heel erg goed! Haarscherp, mooie kleuren, goed contrast. En een geslaagde foto ook trouwens. Ik werk ook graag met manuele lenzen (ik heb een 50mm f1.4, volledig manueel te bedienen), ik werk er rustiger door en het doet me meer nadenken over compositie en instellingen. Ik zou er eigenlijk meer mee moeten werken, maar voor opdrachten gebruik ik die nooit wegens niet praktisch.

 4. Ik heb heel vroeger nog met een 400mm spiegellens van Sigma gewerkt. Spiegellenzen geven haarscherpe beelden, maar hebben natuurlijk het nadeel van de dubbele contouren in de achtergrond. Hier absoluut niet storend (je ziet de dubbele ringetjes achteraan), maar bij natuurfotogafie waarvoor ik die destijds gebruikte was het in vele gevallen wel storend (gebladerde bij bomen werden zeer onrustig weergeven…)
  Prima beeld hier! Ook het totaalbeeld is interessant en mooi met die bewegende mensen.

 5. Wow, enorm goeie kwaliteit voor een zo’n groot brandpunt!

  Moet wel tof zijn om je blik zo ver te kunnen “werpen”.

  En die oude lensjes doen idd nog goed dienst, ik ben er verzot op :)

  Tom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: