Vlaanderens mooiste (5)

Molenberg. De derde helling van de dag, misschien niet de zwaarste (gemiddeld stijgingspercentage 7%, maximaal 14%), maar de kasseien liggen er waanzinnig slecht. Op sommige plaatsen lijkt het wel of eerder de stenen doorheen modder en gras groeien, dan andersom…

vlaanderensmooiste09.jpg

Ook de paarden genieten van het uitzicht over het Vlaamsche landschap.

vlaanderensmooiste10.jpg

Advertenties

7 thoughts on “Vlaanderens mooiste (5)

 1. Ik begrijp dat je er ook “klaar” moet voor zijn. Toch blijf ik hopen dat de mentale klick er net op tijd komt al mag je je zelf natuurlijk ook niet opblazen. We zien wel, ik wil je zeker geen onnodige druk op de schouders leggen.
  Dit zijn alweer twee schitterende foto’s hoor. Het is nu al genieten.
  PS.: ik zit wat met een lensdillema voor het ogenblik (welke telezoom??). Met welke lens heb je de tweede foto gemaakt als ik vragen mag?

  > Door zijn veelzijdigheid komt de 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX Zoom-Nikkor bij zo’n uitstappen zelden van de body. “Ultrazooms” zijn meestal niet lichtsterk, maar in dit geval doet de VR wel zijn deel van het werk.

 2. Bedankt voor je tip Steven.
  Beeldstabilisatie heb ik in m’n body dus dat is niet het probleem. Ik twijfel enkel of 200mm voldoende is voor mijn werk? Op het strand kan ik vaak vele mm’s gebruiken. Nadeel is dat de 300mm’s pas beginnen aan 50 à 70 mm. Heb je je peerdevisscher reeks ook met 200mm’s gedaan?

  > De peerdevisschers zijn inderdaad met dezelfde lens genomen, net als het overgrote deel van het andere werk hier eigenlijk (op termijn zoek ik wel over te schakelen naar lichtsterkere alternatieven, maar daarvoor moeten de centjes nog vergaard worden). Nu betrap ik me er wel op dat ik de lens vaak ofwel volledig op groothoek, ofwel volledig ingezoomd gebruikt. Wat het strand betreft: ik fotografeer daar toch ook geregeld, maar heb zelden nood gehad aan meer dan 200mm. Enkel als je echt op vogeljacht zou gaan, lijken meer mm’s me daar wel mooi meegenomen.

 3. Schitterend Steven (subliem standpunt in het tweede beeld!) Je bouwt de sfeer mooi op tegen zondag ;-)
  Ik heb ook lange tijd die 18-200 mm van Nikon gebruikt. Was er enorm tevreden over tot dat ie plotseling iets minder scherpe foto’s begon te nemen. Dus voorzichtg mee wezen! ’t Is een prachtige lens, maar misschien wat fragiel in constructie.

 4. Heel mooie reeks over Vlaanderen. Het doet mij eigenlijk wel wat! Je zou nog vergeten hoe prachtig Vlaanderen is. We zoeken vaak het buitenland op om te genieten van mooie uitzichten en landschappen. Maar als je deze foto’s ziet… dan besef ik weer even dat wij ook trots mogen zijn op ons landje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: