Jong geleerd…

mx1.jpg

mx4.jpg

mx3.jpg

mx2.jpg

Als het frisse groen weer aan de bomen knopt en een aangename lentezon het land opwarmt, verzeilt Vlaanderen doorgaans in een wielerroes. De fans trekken in grote drommen naar de voorjaarsklassiekers om zich te vergapen aan de Tom Boonens van deze wereld, of halen zelf het stalen ros van stal om zich op glooiende en slingerende veldwegeltjes even Flandrien te wanen.

Maar niet uitsluitend het wielrennen mag als nationale sport beschouwd worden. Want wij zijn ook dol op motorcross. En met kampioenen als  Roger De Coster, Eric Geboers en uiteraard de grootste aller tijden Stefan Everts, zijn we er nog verdomd goed in ook.

Hoe kan het ook anders, als je op een lokale cross in de Kempen jongens én meisjes van amper 4 jaar hun kleine crossmotortjes de sporen geven. Op een speciaal aangelegd parcours zie je ze met een verbazingwekkende verbetenheid over bultjes en door bochtjes scheuren. Er gaat er al eens eentje bij liggen, ja… maar enkele traantjes en de nodige richtlijnen van papa verder, zit mini-Everts alweer op z’n motor. Om met een vakkundig geblokkeerd achterwiel en de voet van de steun het juiste spoor door de kombocht te zoeken.

Advertenties

5 thoughts on “Jong geleerd…

  1. Ik heb zes jaar als losse medewerker voor Het Laatste Nieuws de belgische autosport van nabij gevolgd. Gemotoriseerde sporten hebben me ook altijd geboeid, dus ik ben wel een beetje thuis in het wereldje. En Tom heeft zeker een punt. Je kan soms niet vroeg genoeg in een kart of op een motor kruipen als je echt de ambitie hebt om het op hoog niveau waar te maken. En er is veel zelfopoffering voor nodig… bloed, zweet en tranen, zoals men wel eens zegt. Ik heb jongetjes op dat parcours zien vallen, en hoe bezorgd hun ouders of coach ook was, “vallen en jezelf af en toe pijn doen, hoort erbij” was de boodschap die ze meegaven. Dat kan hard klinken, maar dat is de sportwereld ook. Het belangrijkste lijkt me echter dat die kleine bengels zich rot amuseren. En dat deden ze daar zeker op dat kleine cross-circuitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: